Hoe fulfilment het volgende grote ding in e-commerce is

In de afgelopen jaren is fulfilment een van de belangrijkste aspecten geworden voor elk e-commercebedrijf. Het is zelfs zo belangrijk geworden dat sommige experts zelfs hebben gezegd dat fulfilment de volgende grote stap is in e-commerce.

De reden waarom fulfilment zo belangrijk wordt, is omdat retailers hierdoor producten sneller en efficiënter kunnen leveren dan wanneer ze zelf producten zouden verzenden. Het stelt hen ook in staat om een breder scala aan producten aan te bieden dan voorheen.

Er zijn veel voordelen verbonden aan het gebruik van een extern fulfilmentbedrijf. U kunt zich bijvoorbeeld concentreren op de groei van uw bedrijf in plaats van u zorgen te maken over logistiek en het beheren van magazijnen.

De belangrijkste termen die u moet weten over fulfilment

Uitgevoerde bestellingen zijn bestellingen waarbij de afhandeling wordt gedaan door het product te verzenden of persoonlijk af te leveren op de locatie van uw klant. Het is de laatste stap in het e-commerceproces en kan worden onderverdeeld in drie componenten: voorraadbeheer, magazijnbeheer en methoden voor orderafhandeling.

Voorraadbeheer is het proces van het beheren van producten in het magazijn van een bedrijf. Het omvat het bepalen welke producten moeten worden opgeslagen en waar ze moeten worden opgeslagen om ervoor te zorgen dat ze beschikbaar zijn wanneer dat nodig is. Magazijnbeheer is het proces van het beheren van alle aspecten van een magazijn die verband houden met het afhandelen van bestellingen. Dit omvat het coördineren met leveranciers, het ophalen van artikelen uit de voorraad, het verpakken in dozen of zakken voor verzending en het afhandelen van retouren. Methoden voor het uitvoeren van bestellingen omvatten verzending en het persoonlijk afleveren van een bestelling op het adres van een klant als:

Soorten Fulfilment

Fulfilment is het proces om een product bij de klant te krijgen. Er zijn veel verschillende soorten fulfilment en elk heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Verschillende soorten vervulling:

 • Dropshipping: dropshipping is een uitvoeringsmethode waarbij de winkelier geen inventaris bijhoudt. In plaats daarvan nemen ze contact op met de leverancier wanneer een bestelling binnenkomt, die het product rechtstreeks naar de deur van de klant zal verzenden. Deze methode is het beste voor retailers die producten willen aanbieden die ze niet in hun eigen magazijn hebben, maar die ook geen voorraad willen hebben.
 • Ophalen in de winkel: met dit type afhandeling kunnen klanten artikelen online bestellen en deze vervolgens gratis ophalen bij hun plaatselijke winkel. Op deze manier kunnen klanten voorkomen dat ze verzendkosten moeten betalen als ze dat kunnen. 
 • E-fulfilment  is het proces waarbij een bestelling wordt uitgevoerd door goederen en diensten elektronisch te verzenden. E-fulfilment kan een kosteneffectieve manier zijn om goederen en diensten te distribueren, vooral wanneer het wordt gebruikt als aanvulling op traditionele kanalen.

Fulfilment processtappen

Het fulfilmentproces kan worden onderverdeeld in de volgende stappen:

 • Bestelling ontvangen
 • De klant informeren over de orderstatus
 • Verzending van de bestelling
 • Het volgen en bevestigen van de levering van de bestelling
 • Klanten informeren over problemen met hun bestelling
 • Order ontvangen en verwerken

Klant regelt zelf: 

 • Selecteer producten
 • Geef contactgegevens op
 • Betalen voor bestelling
 • Volg de bestelling

Wat is precies een ‘Ship From Store’?

Een ‘Verzenden uit winkel’ is een service waarmee klanten producten kunnen bestellen in de winkel van een detailhandelaar en deze bij de klant thuis kunnen laten bezorgen.

De service is handig voor klanten omdat ze niet hoeven te wachten op de bezorging van hun pakket. Ze kunnen het product ook ophalen in de winkel of inplannen voor bezorging op een later tijdstip.

Gebruikers zijn dol op deze service omdat het hen tijd en geld bespaart, maar sommige retailers zijn er niet blij mee omdat ze denken dat ze omzetkansen mislopen.