Fulfilment voor kleine webshops

Fulfilment voor kleine webshops

Fulfilment voor kleine webshops begint negen van de tien keer in de schuur, de zolderkamer of zelfs in de woonkamer. Voordat we Future Fulfilment zijn gestart zijn we ook klein begonnen met online verkopen en al snel was onze woonkamer omgebouwd tot volwaardig fulfilment center! Niet altijd even handig, want als webshop eigenaar of eigenaresse kun je namelijk voor hetzelfde geld je distributie uitbesteden aan een fulfilment center. De voornaamste reden dat dit zo aangeboden kan worden komt voort uit de grote aantallen die een distributiecentrum te regelen heeft waardoor er grote voordelen voor het fulfilment center te behalen zijn. 

Wat we zien bij de webshops die snel zijn gaan groeien is dat die groei bij 90% van de gevallen plaatsvindt op het moment dat ze hun fulfilment uit zijn gaan besteden. Hoe kan dit dan? Wij als de toekomst van fulfilment waren daar natuurlijk benieuwd naar en zijn het uit gaan zoeken. 

Wat blijkt nu, de webshop eigenaren en eigenaresses zijn op een bepaald moment alleen maar bezig met producten inpakken en opsturen. Doordat ze al hun tijd daarin steken is er natuurlijk bijna geen tijd meer over om bezig te zijn met het laten groeien van het bedrijf. Sterker nog, negen van de tien keer willen ze dan ook helemaal niet groeien vanwege de hoge werkdruk die ze al ervaren. 

Het geheim achter iedere goedlopende webshop die zich op rap tempo is gaan opschalen zit hem dus echt in het uitbesteden van de fulfilment. Zo heb je de kans om al je tijd te investeren in de groei van je bedrijf en dat is natuurlijk waardevol.